VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

2de kleuterklas

27/09/2020: 2kk: Lekker gezond!

Wat hebben we de voorbije tijd veel gedaan! We startten de week met een leuke poppenkast. We maakten een lekkere smoothie en fruitsalade, deden waarneming (en proefden) van allerlei fruit, we speelden spelletjes, werkten hard, gooiden fruit in 'Rupsje nooiutgenoeg' zijn mond, ... en we gingen een kijkje nemen bij de wijngaard!

Ben je benieuwd naar onze belevenissen? Klik dan HIER.

24/09/2020: 2KK Onze sportdag

Vandaag hebben de lln van het 6de leerjaar een top sportdag mee georganiseerd samen met meester Tom. We konden klimmen en klauteren, werken en spelen rond gooien, springen en plezier beleven op de springkastelen en dansen op leuke muziek.

Dank je zesdes voor de leuke namiddag.

Dank je wel meester Tom

Wil je de foto's ook zien? Klik dan hier op deze link.

23/09/2020: 2KK onze sportieve gezonde maandag

Maandag hebben we onze sportieve gezonde dag gehouden. Heerlijke fruitsla en fijn fietsen en buiten spelen.

Klik hier om de foto's te bekijken.

13/09/2020: 2KK: de eerste 2 weken school

Dag mama's en papa's,

wat was het al leuk in de tweede kleuterklas! We ontdekten de voorbije 2 weken het nieuwe speelgoed in de nieuwe hoeken. Ook werkten we al hard (zoals je op de foto's kan zien) , deden we een waarneming en bijhorende wiskundige opdracht rond boekentassen, en gingen we op verkenning doorheen de hele school.

Geniet van de foto's, die je HIER vindt.

04/11/2018: 2kk winkel

In onze klas hebben we gewerkt rond het thema " de winkel".

We hebben onze winkel ingericht met allerlei lekkere dingen die je kan kopen bij de bakker. Eerst moest alles gesorteerd worden en dan nog prijskaartjes erbij gehangen worden.

Daarna hebben we leren spelen in de winkel door juist te leren bestellen en correct te leren betalen. We moesten dan ook juist leren tellen tot 4 en evenveel nemen.

Klik hier om de foto's te bekijken.

04/02/2018: 2kk- ridders en jonkvrouwen

Afgelopen week hebben ridders en jonkvrouwen hun troeven uitgespeeld in de ridderklas.

Ze konden zich uitleven in het ridderkasteel en zich verkleden als ridder en jonkvrouw. Ze versloegen de draak, hielden ridderspelen en gevechten.

Onze kapoenen konden spelen met een ridderkasteel, een kasteel bouwen met duplo, zandkastelen bouwen.

We speelden met junior castle. 

Onze ridders knutselden een schild en zwaard, onze jonkvrouwen een hoedje en armband.

Ook kwam er een echte ridder op bezoek. De nonkel van Mathias zit bij de ridders van het kasteel van Horst. Hij liet ons allerlei kledingsstukken zien van ridders, voelen aan een zwaard, ...Op een filmje konden we zien dat er ook vrouwelijke ridders zijn, die eveneens het gevecht durven aangaan met ridders.

Wil je meer te weten komen over de ridders, dan kan je een kijkje nemen op de site van kasteel van Horst. Heb je zin om ridders en jonkvrouwen aan het werk te zien, breng dan een bezoekje aan het kasteel van Horst op zondag 12/8 en/of 15/8, dan zijn er kasteelfeesten. ( www.pynnockriddershorst.info)

Klik hier om onze foto's te bekijken.

2kka De sint en zijn helpende handen

Verkleden als Sint en Piet, brieven schrijven, over daken kruipen, van een dak afglijden, cadeautjes in de schoorsteen werpen,....Alles moesten onze kapoenen leren en oefenen om een volwaardige Sint en Piet te worden. Knutselen voor het feest, dansje leren en nog zoveel meer. En eindelijk was het zijn verjaardagsfeest.

Klik hier om de foto's te bekijken.

2kk - schoolreis Molenheide

Kijk hier voor de foto's van onze leuke schoolreis naar Molenheide

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman