VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

3de kleuterklas

Hieronder kunnen jullie allerlei foto's bekijken van al onze avonturen in de derde kleuterklas. Veel plezier!

30/06/2021: Afscheidsreceptie 3KK

Hier kan u de foto's vinden van onze afscheidsreceptie met de 3e kleuterklas. Op dinsdag hebben we op de speelplaats een kleine receptie gehouden met onze kleuters.

We zijn heel fier op ieder van hen dat ze binnenkort de grote stap naar het 1e leerjaar zetten.

Het was voor ons een top jaar met superlieve kleuters. We gaan ze erg missen.

Bedankt lieve ouders voor de fijne attenties en de lieve woorden. 

We wensen jullie allemaal een fijne vakantie en een vlotte start op 1 september. Tot dan lieve kapoenen. 

Veel liefs, de juffen van 3KK

 

26/06/2021: Onderwaterwereld 3KKB

Hier kan u de foto's vinden van het thema Onderwaterwereld. We zijn uitstap geweest naar het bos en naar ' Spinrag & Erwtenbloesem' in Booischot. In deze kinderboerderij hebben de kleuters zich helemaal kunnen uitleven, we kregen een leuke rondleiding en veel info over de dieren die er wonen. Een heerlijk dagje genieten met de kleuters! 

26/06/2021: Vaderdag 3KKB

Hier kan u de foto's vinden van thema Vaderdag en onze leuke schoolreis.

13/06/2021: Overgangsproject 3KKB - 1 LJ

Beste ouders,

Hier kan u de foto’s vinden van het overgangsproject met het thema boerderij. Het waren spannende dagen voor de 3e kleuterklas; kennis maken met de nieuwe juffen, de nieuwe klas en we hebben ook al een lesje gevolgd in het 1e leerjaar. We zijn er helemaal klaar voor! 

01/06/2021: 3kka: thema overgangsproject

Wat een spannende periode! We genieten samen met het eerste leerjaar (corona proof) van grote opdrachten en spelletjes, leren stilletjes aan Hup kennen, en hebben al een liedje samen met het eerste leerjaar geleerd. Zo leuk om af te tellen naar de Grote Stap! Kijk hier al voor enkele foto's.

22/05/2021: Thema Moederdag/ Lente 3KKB

Er zijn weer drie weken voorbij gevlogen… We hebben over de lente geleerd, maar ook Moederdag kwam onder de aandacht. We hopen dat iedere mama genoten heeft van haar ‘vrije’ dag en de mooie kado’s. Ik was alleszins ontroerd over de lieve woorden van de kleuters tijdens het gesprekje voor onze Moederdagkrant.

De poppenhoek kreeg terug een plekje in onze klas, deze hoek werd druk bezocht door de kleuters. Samen met enkele kleuters hielden we nadien een vergadering: we besproken de materialen van de poppenhoek en wat we nog leuk vinden om toe te voegen. Het enthousiasme was groot wanneer het weekend nadien de hoek nog uitgebreid werd.

De kleuters mochten kiezen tussen de kikker of de rups als schrijfdans ( voorbereidend schrijven) met heel leuke resultaten!

We besproken de verschillende levenscycli van enkele dieren en maakten dit na.

We schilderden een bloem op onze schildersezel, of knipten een mooie bloemenweide uit tijdschrijften.

En we hebben nog zoveel andere leuke dingen gedaan… hier kan u de foto’s terug vinden.

01/05/2021: Thema verkeer 3KKB

Hier kan u de foto's vinden van onze verkeersweken. We hebben weer veel leuke dingen gedaan in onze klas! We hebben een racebaan getekend, een voertuig a.d.h.v. een stappenplan getekend, in de verkeersbordenfabriek maakten we verkeersborden, in de nummerplatenfabriek maakten we nummerplaten, we hebben een leuke leerrijke wandeling gemaakt in de omgeving met de nadruk op verkeersveiligheid en de verkeersborden. We hebben ook een vrachtwagen gemaakt van 2 grote dozen en fietsbanden opgepompt....maar al snel merkten we dat de fietsbanden terug plat werden, we zochten naar de gaatjes en plakten deze toe! De kapoenen hebben weer flink gespeeld en gewerkt afgelopen 2 weken!

29/04/2021: 3kkA: verkeer

Bekijk hier onze foto's in thema verkeer!

We zochten en maakten verkeersborden, leerdern over de fietsen en auto's van vroeger, zongen een leuk liedje, deden een fietsparcours,... Ook richtten we nog eens extra onze aandacht op veiligheid en lazen we verschilde boekjes in thema. Uiteraard konden auto's in de bouwhoek natuurlijk niet ontbreken. We deden ook nog een tekenopdracht om voertuigen via stappenplan na te tekenen. De ultime opdracht was een schrijfdans in thema 'de racebaan'. Succes verzekerd!

21/04/2021: 3kkA: thema pasen

Door corona zijn de planningen een beetje anders uitgedraaid dan voorzien, maar kijk hier maar naar enkele sfeerfoto's van Pasen! We krijgen al helemaal zin in de lente. Gelukkig kwamen de Paasklokken een week vroeger, zodat toch iedereen eitjes kon zoeken. En wat een geluk hebben de kinderen goed doorgewerkt aan hun paasmandje!

28/03/2021: Thema Pasen

De foto's van thema Pasen kan u hier vinden. Fijne paasvakantie! 

21/03/2021: 3kka: De ruimte

Bekijk hier onze foto's van onze astronauten!

19/03/2021: Ruimte 3KKB

Tijdens onze themaweek Ruimte hebben we hard gewerkt aan onze ruimtehelmen/ planeten. We hebben met onze handen in behangerslijm mogen wroeten. We hebben kennis gemaakt met de verschillende planeten, Jupiter ( met de grote storm) vonden de kleuters heel interessant. Paxi kwam af en toe eens op bezoek. Onze zoekopdrachten naar de juiste woorden en afbeeldingen vielen ook in de smaak. 

Laten we samen nog eens terugvliegen naar onze ruimteweek. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 GO! 

Hier kan u de foto's van onze ruimteweek vinden.

11/03/2021: 3kka: Dino's

Pas op! Griezelige dinosaurussen in aantocht!

Klik hier voor foto's.

01/03/2021: 3 KKB Dino's

Hier kan u de foto's vinden van het thema dinosauriërs. 

03/02/2021: 3 KKB Carnaval en anti-pestweek

Hier kan u de foto's vinden van thema Carnaval en de anti-pestweek. Een deel van de foto's zijn door de kleuters zelf genomen met de Ipad.

02/02/2021: 3 KKB Ziek zijn

Hier kan u onze foto's terug vinden van het thema 'Ziek zijn'. Onze toekomstige dokters, verplegers, artsen en chirurgen hebben iedereen verzorgd en reeds een Coronavaccin toegediend! 

31/01/2021: 3kkA:thema ziek zijn, dokter

De voorbije 2 weken leerden we weer wat bij over ons lichaam, over ziektes en over dokters. We stelden allerlei pillendoosjes samen in onze apotheek, onderzochten elkaar in de dokterspraktijk, schreven of stempelden allerlei woordjes in thema, we knutselden er op los, we zongen een liedje over ziek zijn (van Minidisco) en we leerden een versje over Joop Microob. Uiteraard deden we ook nog allerlei andere dingen. We bouwden in de bouwhoek bijvoorbeeld een menselijk lichaam na met kapla blokken, we bouwden ook een ziekenhuis. In de schildershoek werden er ook allerlei ziekenhuizen ontworpen en in de spelletjeshoek speelden we onder andere dokter bibber. Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

18/01/2021: 3KKB - Themaloze week

Hier kan u de foto's vinden van onze themaloze week. Klik hier.

17/01/2021: 3kka: Observatieweken

Wij hebben 2 weken 'observatieweken' achter de rug. Dat wil zeggen dat wij als juffen allerlei activiteiten aanbieden los van een thema, en dat wij vooral gaan kijken hoe de kleuters dit aanpakken. Ook maken we extra tijd om samen met de kleuters mee te spelen, mee te puzzelen, mee te ontdekken.

Kijk maar eens hoe fier hun snuitjes zijn! Klik HIER voor de foto's.

06/01/2021: 3kkA: Kerstmis

Ho Ho Ho, wat was het gezellig tijdens de aanloop naar Kerstmis!

We maakten onder andere cadeautjes voor elkaar, die we uitdeelden tijdens ons kerstfeestje samen. Er werd gedanst en gelachen, gedronken en gegeten en vooral... Genoten van elkaar!

Kijk hier naar de glunderende gezichtjes.

23/12/2020: 3KKB - Op weg naar Kerst
15/12/2020: 3KKA: Thema Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!

Klik hier om mee te genieten van onze sinterklaas magie!

05/12/2020: 3KKB - Welkom Sint en piet

We toverden de klas om tot een Sint en pieten kasteel, kleuters konden zich verkleden, in het Grote boek schrijven, pakjes inpakken, pakjes in de schoorsteen gooien, ....
We gingen ook aan de slag met verf voor een mooi portret van Sint en/of piet. Alle kleuters weefden een pietenmuts en zochten de juiste letters van hun naam voor erop te kleven. 

Elke dag zat er ook een spiekpietje verstopt in de klas met een opdracht voor de kleuters. 
Op vrijdag was het eindelijk zover, het bezoek van Sint en piet op school. Geen dansfeest deze keer (wegens Corona) maar wel een persoonlijk bezoekje in de klas (met de nodige afstand).
Wat hebben we genoten van deze dag! 
We werden verwend met heel wat lekkers en leuke klascadeautjes! 

Kijk hier voor de foto's

28/11/2020: 3KKB - Thema heksen en tovenaars

Toverspreuken, toverdrankjes, heksensoepjes, en heel wat heksenverhalen kwamen aanbod. 

Deze week was het ook de voorleesweek. Heel wat ouders stuurden een filmpje door. 
Niet enkel filmpjes, we deden zelfs 2 keer een call met de mama van Johanna en de papa van Oliver. 
Wat leuk dat jullie zo enthousiast meewerkten met dit project. Een welgemeende dankjewel aan de mama's en papa's. Zowel de kids als ik hebben er enorm van genoten :-)

We vierden ook nog de verjaardag van Julie en Jacob, zij werden 5 jaar.
We werkten ook aan onze tekeningen voor Tekenfund. We maakten een kunstwerk met handafdrukken of een gek monster. Binnenkort kunnen jullie onze kunstwerken bewonderen en kopen (meer info volgt nog).

Kijk hier voor de foto's

25/11/2020: 3KKA: Thema herfst en heksen

Dag allemaal!

Er zit ondertussen al wat te veel tijd tussen de foto's, maar dat betekent niet dat we hebben stil gezeten! In tegendeel! Er werd weer heel wat gebouwd, gewerkt, voorgelezen door meester Lieven, met gelparels gespeeld,...

Bekijk hier enkele sfeerfoto's van onze bosuitstapjes, werkjes in de klas en avonturen.

 

 

31/10/2020: 3KKB - Thema: 3 weken herfst in de klas

Kijk hier naar de foto's van 3 weken herfstplezier

Wat een leuke tijd de herfst. De klas werd omgetoverd met een herfsttafel en herfstwinkel. 
We gingen aan de slag met herfstvruchten, maakten heel wat uitstapjes naar het bos en luisterden naar leuke herfstverhalen.
We vierden in de klas ook de verjaardag van Lukas en Matthis, zij werden 5 jaar.

 


 

18/10/2020: 3kkA: foto's spelletjesweek en eerste week herfst

Hallo,

Bekijk hier onze avonturen van tijdens de spelletjesweek en de eerste week rond het thema herfst! Wat leren we veel bij in het bos! We maakten al mandala's, deden een bosyoga, telden/voelden/proefden bosvruchten, maakten kabouterdorpen, ontdekten een groot kamp... Zo leuk om te genieten van de veranderende natuur!

10/10/2020: 3KKB - De spelletjeskast

We spelen een spel vandaag! 
We leerden al enkele spelletjes kennen van de spelletjeskast. Ook de kleuters brachten heel wat leuke spelletjes mee...

Kijk hier voor de foto's

03/10/2020: 3KKB - Thema: Gek op gezond!

Twee weken werken rond gezonde voeding: dat is vooral voelen, ruiken, kijken én proeven natuurlijk...
We vertrokken vanuit het prentenboek 'Het geheim van de moestuin'. De zandbak werd omgetoverd tot moestuin, we gingen zelf zaaien en we leerden heel wat woorden met de letter M kennen. 
We ontdekkten via de voedingsdriehoek wat gezond was en dingen die minder gezond zijn. 
Met schaar en papier of klei gingen de kleuters aan de slag om zelf fruit of groenten te maken. 

In de klas maakten we lekkere én gezonde tussendoortjes met fruit en groenten.
Kijk hier voor de foto's

27/09/2020: 3kkA: sportdag, strapdag , de winkel, gezonde voeding

Wat vliegen de weken voorbij! We hebben al super leuke dingen gedaan. 

Ben je benieuwd naar onze belevenissen in de klas? Klik dan HIER.

26/09/2020: 3KKB - Kleutersportdag

Kijk hier voor de foto's van de kleutersportdag.

Dankjewel aan de leerlingen van het 6de leerjaar en meester Tom. De kleuters waren heel enthousiast!! 

19/09/2020: 3KKB - Thema: de winkel

We begonnen onze week met een brainstorm over DE WINKEL. 
Via de brainstorm konden de kleuters aan de slag in de lege hoek. Met een tafel en een rek gingen de kleuters aan de slag. Winkelwaren werden in het rek gezet, rekken werden gemaakt met Clickx, er werden zelf prijskaartjes ontworpen. 
Ook werd er een uithangbord gemaakt met OPEN of GESLOTEN.
De letter W stond in de kijker, elk woord met deze letter werd opgeschreven. Het was heel fijn om de kleuters 's morgens enthousiast te horen vertellen welk woord ze hadden ontdekt met de letter W.

We vierden ook onze eerste jarige van de klas, Bob mocht 5 kaarsjes uitblazen! 
Op vrijdag was het STRAPDAG, in de namiddag gingen we dan ook vrij fietsen, steppen én zelfs skateboarden.

Kijk hier voor de foto's

13/09/2020: 3KKA Eerste 2 weken in de klas

Dag mama's en papa's,

 

Wat hebben we al plezier beleefd de eerste 2 weken! Het is zo leuk om in onze nieuwe klas al het nieuwe speelgoed en de nieuwe hoeken te ontdekken. Ook hebben we een fotozoektocht gedaan doorheen de school. In de foto's zal je ook zien dat we al veel geknutseld hebben. We sloten deze eerste 2 weken af met een namiddagje in het bos.

Veel plezier met de foto's die je HIER vindt.

12/09/2020: 3KKB - Terug naar school

De eerste 2 weken in de 3de kleuterklas zijn voorbij gevlogen. 
Iedereen koos een eigen clowntje, we leerden onze klas en de hoeken al wat beter kennen.
Ook gingen we op zoektocht doorheen de school adhv foto's.

We vertelden het verhaal van Ridder Ferre, een dappere jongen die voor het eerst naar school gaat. 
Samen met zijn magische steen kon hij alles aan. Ook wij maakten van onze stenen, magische stenen of krachtstenen. 

Als afsluiter maakten we een uitstap naar het bos.

Kijk hier voor de foto's

3kkA: Nog enkele foto's van de laatste weken

Hier zie je nog enkele sfeerfoto's (gemengd met de tweede kleuterklas) van de laatste weken. Let er op: de foto's gaan van de site af op 9 september. Denk eraan als je foto's wil downloaden of opslaan.

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman