VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

Nieuws uit onze klassen

3LS - indianenklassen 2021

Op maandag 21 juni vertrokken we met het derde en vierde leerjaar op indianenklassen op de prairie van het Sint Pauluscentrum te Rotselaar  . We gingen eerst op sporentocht . Na een mooie wandeling kwamen we aan in het tipi-dorp. 
Eerst werden we ' gezuiverd' . Toen mochten we gaan kijken in de tipi's. 
Na een heerlijke maaltijd deden we verschillende activiteiten . We maakten een hoofdtooi, gingen een kamp bouwen en zorgden dat onze kamers in orde waren. 

Toen was het tijd voor een vier-uurtje .

Daarna begonnen we aan een dromenvanger

Na het avondeten vertelde Franklin over zijn leven in Equador. Hij leerde ons Zuid -Amerikaanse dansen en speelde op zijn gitaar en panfluit . 

Toen was het tijd voor.... voetbal . We mochten naar de eerste speelhelft van het EK kijken en daarna ons bed in . Dat duurde bij sommigen iets langer dan de juffen en meesters graag hadden . 

Op dag 2 deden we eerst ochtendgymnastiek en na een stevig ontbijt gingen we luisteren naar Robert die vertelde over de Lakota indianen en heel veel voorwerpen meegebracht had . We knutselden verder aan onze dromenvanger en mochten tussen de regenbuien in het bos spelen . 

Na het middageten klaarde het wat op en was het tijd voor het grote indianenspel , een strategospel waarbij de drie kampen en vlaggen moesten verdedigd worden . 
We mochten ook Archery , met pijl en boog, schieten  en we leerden de indianendans .

's Avonds kwamen de indianen op bezoek en deden we onze dansjes . We kregen onze totemnaam en kropen moe ons bedje in . 

Dag 3 : Na een lekker ontbijt pakten we onze koffers in en ruimden we de kamers op . Nadien mochten de andere groepen nog Archery doen en werkten we alles af . 
Na een lekkere indiaanse maaltijd , kregen we nog een ijsje van de ijskar en was het jammer genoeg al tijd om te vertrekken 

Het waren drie heerlijke dagen !!

Guitige Dolfijn , Creatieve Kea, Fier Damhert, Dappere Chinchilla , Sociale Wasbeer, Gevoelige impala en Fiere Antilope 

klik hier voor de foto's 

lees alle berichten - 3de leerjaar

Bekijk de andere klasblogs:

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman