Een hartelijke school
waar iedereen meetelt

Onze werking

Vrije basisschool De Linde is een warme dorpsschool en biedt een stimulerende leeromgeving die is afgestemd op elk kind. In onze gezellige klassen heten we kinderen vanaf 2,5 jaar welkom in een stimulerende en verrijkende leeromgeving. De Linde besteedt aandacht aan de brede ontwikkeling van elk kind. We werken in de kleuterklassen met gemengde leeftijdsgroepen. Op die manier zetten we volop in op differentiatie volgens ontwikkelingsniveau en moedigen we onze leerlingen aan om zelfstandig te zijn en van elkaar te leren.

In de lagere school zetten we differentiatie op maat verder met het viersporenbeleid. Vanuit de sterktes van elk kind, stippelen we een leeraanbod op maat uit in de zone van de naaste ontwikkeling.

We organiseren tien zwembeurten per jaar vanaf de lagere school, zodat de leerlingen hun zwemvaardigheden kunnen ontwikkelen. Onze school biedt de leerlingen de mogelijkheid om twee keer per week lichamelijke opvoeding te volgen, aangevuld met leuke bewegingstussendoortjes

Onze missie

Een school met een hart, in het hart van het dorp. Dat is waar 'De Linde' voor staat. Vanuit ons opvoedingsproject willen we een school zijn waar iedereen zich welkom voelt. Een warme school, waar de deur openstaat voor alle kinderen en hun ouders. Een gemotiveerd team staat klaar om jullie kinderen vaardig te maken in het leren en het leven.
Dialoog

Vrije basisschool De Linde is een dialoog school waar iedereen welkom is. Wij stimuleren een open houding ten opzichte van verschillende culturen en levensvisies. De aanwezigheid van diversiteit is een hefboom voor het creëren van leerkansen voor iedereen. 

Leerling centraal

We zetten sterk in op het welbevinden van leerlingen. We willen een school zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt, want dit vormt een belangrijke basis om tot leren te komen.

Zorg

Het zorgteam heeft als prioriteit om een onderwijsaanbod te creëren op maat van elk kind. Ouders zijn hier belangrijke en waardevolle partners in omdat zij hun kind het beste kennen. Door leerlingen te stimuleren vanuit hun sterktes, kunnen we hen steeds begeleiden in verdere groei in hun ontwikkeling.

Nieuws uit de klassen

JKA- Thema Pasen 2024

De voorbije twee weken werkten we rond thema Pasen! We knutselden een mooi Paasmandje, deden leuke opdrachtjes, ... enz.

Kijk hier voor de foto's:

OK a Lente en Pasen

Klik hier om de foto's te bekijken.

1LS-verkeersweken2024

Tijdens de verkeersweken leren we niet alleen over de verkeersregels, maar we testen ook onze fietsvaardigheden en gaan op bezoek bij de politie van het verkeerspark. 

Neem hier een kijkje.

2LSa- fietsparcours

Vandaag reden we met onze fiets een behendigheidparcours.

Hier vinden jullie foto's.

Alles met de bal

Beste ouders,

Klik HIER voor de foto's.

de juffen van het derde leerjaar

LS4: Provinciebeurs

Beste ouders,

 

De kinderen van het 4de leerjaar stelden een provincie voor op de provinciebeurs.

Hier kan u enkele foto's zien.

Groetjes,

juf Mieke

5LS - kranten op de catwalk

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

6LS - Afstudeerbos

De leerlingen planten elk een boom in het afstudeerbos. 

Klik hier voor de foto's. 

Contactgegevens

Contacteer ons

© Copyright 2024 VBS De Linde