Een hartelijke school
waar iedereen meetelt

Onze werking

Vrije basisschool De Linde is een warme dorpsschool en biedt een stimulerende leeromgeving die is afgestemd op elk kind. In onze gezellige klassen heten we kinderen vanaf 2,5 jaar welkom in een stimulerende en verrijkende leeromgeving. De Linde besteedt aandacht aan de brede ontwikkeling van elk kind. We werken in de kleuterklassen met gemengde leeftijdsgroepen. Op die manier zetten we volop in op differentiatie volgens ontwikkelingsniveau en moedigen we onze leerlingen aan om zelfstandig te zijn en van elkaar te leren.

In de lagere school zetten we differentiatie op maat verder met het viersporenbeleid. Vanuit de sterktes van elk kind, stippelen we een leeraanbod op maat uit in de zone van de naaste ontwikkeling.

We organiseren tien zwembeurten per jaar vanaf de lagere school, zodat de leerlingen hun zwemvaardigheden kunnen ontwikkelen. Onze school biedt de leerlingen de mogelijkheid om twee keer per week lichamelijke opvoeding te volgen, aangevuld met leuke bewegingstussendoortjes

Onze missie

Een school met een hart, in het hart van het dorp. Dat is waar 'De Linde' voor staat. Vanuit ons opvoedingsproject willen we een school zijn waar iedereen zich welkom voelt. Een warme school, waar de deur openstaat voor alle kinderen en hun ouders. Een gemotiveerd team staat klaar om jullie kinderen vaardig te maken in het leren en het leven.
Dialoog

Vrije basisschool De Linde is een dialoog school waar iedereen welkom is. Wij stimuleren een open houding ten opzichte van verschillende culturen en levensvisies. De aanwezigheid van diversiteit is een hefboom voor het creëren van leerkansen voor iedereen. 

Leerling centraal

We zetten sterk in op het welbevinden van leerlingen. We willen een school zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt, want dit vormt een belangrijke basis om tot leren te komen.

Zorg

Het zorgteam heeft als prioriteit om een onderwijsaanbod te creëren op maat van elk kind. Ouders zijn hier belangrijke en waardevolle partners in omdat zij hun kind het beste kennen. Door leerlingen te stimuleren vanuit hun sterktes, kunnen we hen steeds begeleiden in verdere groei in hun ontwikkeling.

Nieuws uit de klassen

JK B Thema: Kamperen / vakantie

De laatste weken werkten en leerden we over het thema "Kamperen en vakantie". We maakten nog leuke knutselwerkjes en de laatste dag konden we nog smullen van een lekker ijsje. Hier zijn de laatste foto's van dit schooljaar.

Bedankt voor het fantastische schooljaar!. 

Geniet van jullie vakantie!

Juf Véronique

Klik hier om de foto's te bekijken.

Oudste kleuters: Proclamatie van de oudste kleuters

Kijk hier voor de foto's 

1LS-hidrodoe2024

Vandaag brachten we een bezoek aan Hidrodoe. We begonnen onze dag met een wandeling door het bos. Nadien ontdekten HIdrodoe, bekeken we een huese 4D-film en leerden we over de werking van een dam.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

2LS - Hidrodoe

Hier vinden jullie foto's van onze schoolreis naar Hidrodoe. 

Verkeersweken 2023-2024

Bester ouders,

Klik HIER voor de foto's van de verkeersweken. 

LS4: Uitstap Diest: windmolen

Beste ouders,

 

Hier kunt u foto's terugvinden van onze uitstap naar Diest.

 

Vriendelijke groeten,

juf Mieke

5LS - Creatieve boekbesprekingen

Klik hier voor enkele foto's van de creatieve werkstukken van de kinderen.

6LS - Science 4 fun

Wij zijn vandaag op bezoek geweest op de faculteit wetenschappen van de KULeuven. Dit voor een eerste kennismaking met chemie en fysica. 

Klik hier voor enkele sfeerfoto's. 

Contactgegevens

Contacteer ons

© Copyright 2024 VBS De Linde