VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

Jongste kleuters

08/12/2023: JKA-Thema Sinterklaas 2023

De voorbije weken wachten we in spanning af op de komst van Sinterklaas.... We knutselden een mooie Sintmuts, deden leuke spelletjes en werden echte Sinten en Pieten.

Kijk maar snel naar de foto's:

24/11/2023: JKA- Thema Elmer

Deze week werkten we rond het prentenboek "Elmer". Het was een hele fijne week! We leerden Elmer kennen, knutselden een mooi masker en nog zoveel meer! Ook kwamen er enkele mama's voorlezen, dat was fijn!

Kijk hier snel voor de foto's:

17/11/2023: JKA - Thema knuffels

Deze week werkten we rond thema knuffels. We brachten onze lievelingsknuffel mee naar de klas, genoten van zachte materialen en de knuffelhoek!

Kijk hier maar voor de foto's:

12/11/2023: JK B Thema: Herfst in het bos

De voorbije 2 weken werd het herfst in onze klas. We gingen naar het bos en zochten naar eikels, blaadjes, kastanjes, bolsters, enz. We hebben ook nog mooie knutselwerkjes gemaakt met de blaadjes die we gevonden hadden. We maakten ook nog puzzels, konden een herfstboom stempelen en nog veel meer. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

27/10/2023: JKA- Thema herfst in het bos

De voorbije week was het heel herfstachtig in onze klas. We zochte naar kabouters in de paddenstoelen, puzzelden leuke herfstpuzzels, maakten een mooie afdruk van een blad enz....

Kijk hier snel naar de foto's:

26/10/2023: JK B Thema: Kriebeldiertjes

Deze week gingen we op zoek naar kriebeldiertjes. We vonden o.a. spinnetjes, kevers, een rups een mier, een vlieg, ... 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/10/2023: JK B Thema: Huisdieren

Deze week leerden we over huisdieren, want op 4 oktober was het werelddierendag!                                              Er kwamen twee honden en zelfs een slang op bezoek. We mochten de honden en de slang ook aaien. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/10/2023: JK B Thema: Lekker en gezond

Deze twee weken leerden en werkten we rond het thema "lekker en gezond". We maakten een lekkere smoothie en knutselden ook een mooie appel en deden nog veel leuke activiteiten en werkjes.

Klik hier om onze foto"s te zien.

12/10/2023: JKA- Thema kriebeldiertjes

Deze week gingen we op ontdekking naar heel wat kleine diertjes, nl. kriebeldiertjes.

Kijk hier alvast naar de foto's:

06/10/2023: JKA- Thema huisdieren 2023

Oh wat was het een fijne week..... We leerden over de huisdieren want het was op 4 oktober werelddierendag!

We kregen bezoek van een hond en ook van een echte ...............slang!!!!!

Kijk hier snel voor de foto's:

29/09/2023: JKA- Thema lekker en gezond

Hallo allemaal,

De voorbije twee weken werkten we rond het thema "lekker en gezond". We maakten een lekkere smoothie, knutselden een mooie appel en nog heel wat leuke opdrachtjes.

Kijk hier naar de foto's:

27/09/2023: JK B Strapdag

We hadden veel plezier op de strapdag. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

27/09/2023: JK B kleutersportdag 21/09

Tijdens de kleutersportdag hebben de kleuters samen met de leerlingen van het 6de leerjaar veel plezier gehad bij het uitoefenien van de verschillende opdrachten.

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/09/2023: JK B Thema: Terug naar school

Onze eerste weken in de klas zitten er al op. Het waren fijne weken waar we op ontdekking gingen in de klas. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

21/09/2023: JKA- Sportdag 21/09/2023

Vandaag hadden wij onze kleutersportdag, wat was dat leuk. Samen met meester Tom en de kinderen van het 6de leerjaar hadden wij een hele fijne voormiddag!

Kijk hier maar naar de foto's

08/09/2023: JKA- Terug naar de Annaklas

Ons eerste weekje is al voorbij, wat ging dat snel. We ontdekten al verschillende hoekjes van onze klas.

Hier kan je enkele foto's van onze eerste week terugvinden :

JKC: Thema Elmer

Tijdens de voorleesweek hebben we gewerkt rond het boek van "Elmer". Het boek gaat over een olifant die er anders uitziet en graag wil zijn zoals de andere olifanten zodat ze niet meer met hem zouden lachen. 

Tijdens deze week hebben we het het verhaal van Elmer op verschillende manieren verteld. Zo hadden we een verteltatel in de klas waar de kleuters het verhaal konden naspelen. We knutselde een Elmer, we maakte een groepswerk van een grote Elmer. Op het einde van de week hadden we een olifantenfeest. 

KLIK hier voor de foto's. 

JKC thema herfst in het bos

We trokken erop uit naar het bos en genoten van het verzamelen van herfstmaterialen. We vonden blaadjes, nootjes, kastanjes, bolsters,… Er waren ook enkele insecten die sommige kleuters hadden gezien en wouden meenemen. We hebben deze toch maar in het bos gelaten. .Met de gevonden  materialen maakte we een herfstbak in de klas. 

De blaadjes hadden we gebruikt voor verschillende knutselopdrachten : afdrukken van de blaadjes spuiten, egel beplakken met blaadjes, boom stempelen,…

Met de kastanjes, eikels, nootjes deden we verschillende telopdrachten en de vormen na leggen. Er waren kaboutertjes waarbij we het juiste aantal bij de paddenstoel moesten leggen.

Oei alle stukken van de puzzels van de herfstdieren liggen door elkaar. Wat moeten we nu doen? Maar hier hadden ze een oplossing voor, we moeten puzzelen.  Soms ging het alleen en soms maakte ze de puzzel samen. Maar ze waren steeds fier als het was gelukt.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC thema kriebeldiertjes

We zijn het thema gestart met te kijken en te bespreken welke kriebeldiertje sommige kleuters mee naar school hadden genomen. Maar nu waren we toch wel nieuwsgierig of er kriebeldiertjes in school waren. Dus zijn we op zoektocht gegaan in school en ja hoor we hadden verschillende kriebeldiertjes gevonden. Spinnen, mieren, vuurwantsen, een rups en ook zagen de kleuters een kikker in de beek langs de school.

Spinnetje kleuren hier, spinnetje kleuren daar, wij maakte het spinnenweb in een slazwierder klaar. Wat leuke resultaten opleverde.

De regenworm was ook een kijkje komen nemen in de klas. Maar hé kijk die maakt gekke kronkels. Zo mochten de kleuters de kronkels die de regenworm maakt tekenen in verf en in scheerschuim. Ze maakte deze ook met plasticine.

In het speelde verschillende spelletjes: wie kan zich verder bewegen zoals de slak, regenworm? Kleur het vakje van de slak, rara waar is de spin? …

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Thema huisdieren

4 oktober is het Werelddierendag. 

Joepie wij hadden een dierenweek in de klas.

Zo hadden we bezoek in de klas gekregen van 2 honden en een slang. Zo zijn we te weten gekomen dat de honden met hun neus ruiken en de slang met de tong. De kleuters lieten hun van dapperste kant zien en durfde de slang en de honden te aaien.
 

KLIK hier voor de foto’s.

 

JKC Thema lekker en gezond

Wat zit er nu allemaal aan en in een appel, peer, banaan,… ? We hebben het fruit onderzocht en verder ontdekt. Zo wisten de kleuters al dat ze een bananenschil niet mochten opeten. Maar nu weten de kleuters ook dat er in een appel en peer een klokhuis zit en in een banaan niet. Jammie want na het leren over het fruit mochten ze het natuurlijk proeven.

De kleuters zijn aan de slag gegaan en knutselde een appel, schilderde een paprika door de verf uit te wrijven, fruit naar keuze beplakken, … Wat weer leuke en mooie resultaten opleverde.

In ons thema kon iets lekker en gezond niet ontbreken. Dus gingen we aan de slag met de meegebrachte stukken fruit. Hiermee hadden we een lekkere smoothie gemaakt en mmmm wat heeft die gesmaakt.

Mmmm wat was dit een lekker en gezond thema.

KLIK hier voor de foto’s

JKC Strapdag 16/09/2023

Stappen en trappen op de strapdag. 

KLIK hier voor de foto's

JKC Thema terug naar school

Joepie weer naar school en voor sommige was het wel wat spannender want het was hun aller eerste schooldag. Met veel plezier gingen ze de vorige weken samen met de andere kleuters op ontdekking in hun nieuwe klas, de speelhoeken en leerde ze elkaar en de juf wat beter kennen.  

We leerde over wat er wel en niet in de boekentas mocht. Kunnen de kleuters nadoen wat de beer op de foto doet met zijn boekentas? Maar juf wij kunnen toch niet in onze boekentas? Ze hadden al vlug oplossingen gevonden hoe het wel ging.  We speelde samen spelletjes en maakte ook al leuke werkjes. 

Op vrijdag 8 september werd Thelma 3 jaar. Dus  vierde we feest in de klas met lekkere cakejes en appelsap.  

We zijn het schooljaar samen goed gestart, op naar de volgende thema’s.

KLIK hier voor de foto's.

JKC Kleutersportdag

Wat hebben we vandaag genoten van de kleutersportdag die meester Tom en de leerlingen van het 6de leerjaar voor ons hadden voorbereid. De kleuters hebben hun kunnen uitleven op sprinkastelen, een hindernissenparcour, met de ballen werpen en gooien, estafettespelen en om af te sluiten mochten ze ook nog dansen. 

KLIK hier voor de foto's. 

 

 

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman