Jongste kleuters

01/07/2024: JK B Thema: Kamperen / vakantie

De laatste weken werkten en leerden we over het thema "Kamperen en vakantie". We maakten nog leuke knutselwerkjes en de laatste dag konden we nog smullen van een lekker ijsje. Hier zijn de laatste foto's van dit schooljaar.

Bedankt voor het fantastische schooljaar!. 

Geniet van jullie vakantie!

Juf Véronique

Klik hier om de foto's te bekijken.

28/06/2024: JKA- Laatste schooldag

We kregen vandaag een lekker ijsje!

Kijk hier maar naar de foto's : https://photos.app.goo.gl/tZgGWyMUHFPMpatP9

 

21/06/2024: JKA-schoolreis bollekeshoef

Hier kan je enkele foto's vinden van onze schoolreis

https://photos.app.goo.gl/avDtWjRk6Rchn3QV9

09/06/2024: JKA- Thema Vaderdag

Hallo allemaal,

De voorbije twee weken werkten we toe naar een leuk feest....nl. Vaderdag! We knutselden een leuk cadeautje, leerden een tof versje en nog zoveel meer!

Kijk hier maar snel naar de foto's

08/06/2024: JK B Thema: Vaderdag

Deze twee weken maakten we een leuk cadeautje voor papa. We leerden een leuk versje, hebben kunnen schroeven in- en uitdraaien, kunnen timmeren en nog veel meer.

Klik hier om onze foto's te bekijken.

08/06/2024: JK B Thema: Olympische spelen

Deze twee weken leerden en werkten we met de hele school rond het thema "Olympische spelen". We maakten een olympische vlam, konen olympische ringen versieren met gescheurde mozaïeken. We maakten een gouden medaille. We speelden met verschillende soorten ballen en raketten. We gingen ballen gooien, ringen werpen, kegels omgooien en nog veel meer. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

08/06/2024: JK B Thema: Moederdag

Tijdens deze weken werkten we rond het thema "Moederdag". We maakten een mooi cadeautje voor onze mama. We konden met pruiken, handtassen en schoenen met hakken zelf mama worden. We leerden een mooi versje en deden nog veel andere leuke activiteiten. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

24/05/2024: JKA-Thema Olympische spelen

De voorbije twee weken hebben we gewerkt rond het thema Olympische spelen.

Klik hier om de foto's te bekijken:

27/04/2024: JK B Thema: Verkeer

De voorbije twee weken werkten en leerden we over het verkeer. De politie kwam vertellen wat ze allemaal moeten doen. We behaalden een loopfietsbrevet, deden allerlei verkeersspelletjes, leerden hoe we veilig en juist moeten oversteken, mochten een vrachtwagen verkennen en deden een leuke omloop in de turnzaal. We maakten ook een mooie politiepet.

Klik hier om de foto's te bekijken.

27/04/2024: JKB Thema: Pasen

Twee weken werkten en leerden we over Pasen. We versierden een paasboom, maakten een mooi paasmandje en een paaskuikentje. We leerden ook nog een liedje en een versje.en konden ons verkleden als paashaas en eitjes gaan verstoppen of zoeken. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

27/04/2024: JK B Thema: lente

Tijdens deze twee weken leerden  en werkten we rond het thema lente. We stempelden mooie bloemen, knutselden een leuk grasmannetje, we deden spelletjes met bloemen en nog veel meer leuks....

Klik hier om de foto's te bekijken.

27/04/2024: JK B Themaloze weken:Experimenteren

Deze twee weken konden we volop experimenteren en ontdekken. We mochten leuke spelletjes en boekjes meebrengen naar de klas. We maakten een lekkere koekjestaart waar we samen van smulden en deden nog veel andere leuke activiteiten.

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/04/2024: JKA- Thema verkeer 2024

De voorbije twee weken werkten we rond thema verkeer.

We behaalden een loopfietsbrevet, mochten een vrachtwagen verkennen, leerden veilig oversteken en nog zoveel meer....

Kijk snel naar de foto's :

29/03/2024: JKA- Thema Pasen 2024

De voorbije twee weken werkten we rond thema Pasen! We knutselden een mooi Paasmandje, deden leuke opdrachtjes, ... enz.

Kijk hier voor de foto's:

15/03/2024: JKA- Thema Lente 2024

De voorbije twee weken werkten we rond thema lente. We knutselden een mooi grasmannetje, speelden met de bloemen, deden leuke zoekopdrachtjes,..... .

Kijk hier snel naar de foto's :

01/03/2024: JKA-Themaloze week : experimenteren

De voorbije twee weken werkten we rond experimenteren en ontdekken.

We brachten leuke boekjes en spelletjes mee naar de klas, maakten een heerlijke petit beurre taart en nog zoveel meer....

Kijk hier maar naar de foto's :

17/02/2024: JK B Thema: Carnaval

Deze twee weken konden de kleuters zich volop verkleden en spelen in de confettibak. We maakten een leuk masker en leerden een leuk liedje en versje. We konden ook dansen op de carnavalsmuziek. Op vrijdag mochten we verkleed naar school komen en gingen we samen met de school De Stip in stoet door het dorp. We smulden ook van lekkere pannenkoeken. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

16/02/2024: JK B: Thema: Ziek zijn

Deze week leerden en werkten we rond het thema "ziek zijn en de dokter".. De dokters van onze klas konden de vriendjes en de knuffels die ziek waren onderzoeken en verzorgen. We leerden de verschillende instrumenten in de dokterstas kennen en gebruiken. 

De mama van Victor en Hector kwam ons ook vertellen over haar werk als dokter en leerde hoe we onze knuffel goed moesten onderzoeken. Heel erg bedankt om langs te komen!! De kleuters vonden het heel boeiend!

Klik hier om de foto's te bekijken.

16/02/2024: JK B: Thema: Mijn lichaam

Deze week leerden we ons lichaam beter kennen. We konden de verschillende lichaamsdelen en delen van ons gezicht aanduiden en benoemen. We maakten een puzzel, konden een kindje tekenen en nog veel meer. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

16/02/2024: JK B:Open week: Observeren en experimenteren

Tijdens deze week konden we experimenteren in de knipbak en leerden we allerlei spelletjes spelen. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

09/02/2024: JKA- Thema Carnaval

De voorbije twee weken vierden we thema carnaval! Wat vonden de kleuters dit fijn!

Kijk hier maar naar  de foto's :

 

26/01/2024: JKA-Thema "ziek zijn"

Deze week werkten we rond thema "mijn lichaam en ziek zijn".

Kijk hier naar de foto's:

23/12/2023: JK B Thema: Kerstmis

De voorbije twee weken maakten we het heel gezellig in onze klas. We zetten samen de kerstboom en mochten hem ook versieren. We versierden de klas met slingers en sterren. We zetten een kerststalletje en luisterden naar het kerstverhaal. We maakten nog een mooie nieuwjaarsbrief en leerden ons versje zodat we het heel goed konden opzeggen. Deze fijne weken sloten we af met een feestje samen met de kleuters van de klas van juf Lize en juf Jill en van juf Christine. 

Klik hier om onze foto's te bekijen.

23/12/2023: JK B Thema: Sinterklaas

Twee weken werkten en leerden we over Sinterklaas en zijn Pieten. We leerden de spiekpietjes kennen, konden ons verkleden als Sint en Piet. We knutselden een mooie Sintmuts en leerden een versje en een dansje. We keken natuurlijk uit naar de komst van de Sint en gingen hem met de ganse school opwachten. We sloten af met een heel leuk feest waar we ons dansje konden tonen aan Sint en Piet. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

23/12/2023: JK B Thema Elmer (voorleesweek)

Deze week werkten we rond het prentenboek "Elmer".We leerden olifant Elmer kennen die er anders uitzag als de andere olifanten en graag hetzelfde wou zijn zoals al de andere olifanten zodat ze niet meer met hem zouden lachten. 

We hebben het verhaal op verschillende manieren verteld, de kleuters konden het zelf ook naspelen op de verteltafel. We knutselden een Elmer en maakten ook een olifantenmasker en nog veel meer leuke dingen.

Ook kwamen er verschillende mama's en oma's langs om een boekje te vertellen. Dankjewel om hiervoor tijd te maken, de kleuters en ik hebben ervan genoten.

Klik hier om onze foto's te bekijken.

23/12/2023: JK B Thema Knuffels

Deze week werkten we rond het thema "Knuffels". De kleuters mochten hun lievelingsknuffel meebrengen naar de kles. We maakten een knuffelhoek, genoten van allerlei zachte materialen en deden nog veel meer leuke activiteiten. 

Klik hier om de foto's te bekijken.

23/12/2023: JK B Thema: Experimenteren

Deze week hebben we volop kunnen ontdekken en experimenteren.

Klik hier om de foto's te bekijken.

22/12/2023: JKA-Thema Kerstmis 2023

De voorbije twee weken keken we heel erg uit naar Kerstmis. We knutselden samen mooie dingen, luisterden naar het Kerstverhaal en versierden de klas helemaal in Kerstsfeer.

Kijk hier maar naar de foto's:

08/12/2023: JKA-Thema Sinterklaas 2023

De voorbije weken wachten we in spanning af op de komst van Sinterklaas.... We knutselden een mooie Sintmuts, deden leuke spelletjes en werden echte Sinten en Pieten.

Kijk maar snel naar de foto's:

24/11/2023: JKA- Thema Elmer

Deze week werkten we rond het prentenboek "Elmer". Het was een hele fijne week! We leerden Elmer kennen, knutselden een mooi masker en nog zoveel meer! Ook kwamen er enkele mama's voorlezen, dat was fijn!

Kijk hier snel voor de foto's:

17/11/2023: JKA - Thema knuffels

Deze week werkten we rond thema knuffels. We brachten onze lievelingsknuffel mee naar de klas, genoten van zachte materialen en de knuffelhoek!

Kijk hier maar voor de foto's:

12/11/2023: JK B Thema: Herfst in het bos

De voorbije 2 weken werd het herfst in onze klas. We gingen naar het bos en zochten naar eikels, blaadjes, kastanjes, bolsters, enz. We hebben ook nog mooie knutselwerkjes gemaakt met de blaadjes die we gevonden hadden. We maakten ook nog puzzels, konden een herfstboom stempelen en nog veel meer. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

27/10/2023: JKA- Thema herfst in het bos

De voorbije week was het heel herfstachtig in onze klas. We zochte naar kabouters in de paddenstoelen, puzzelden leuke herfstpuzzels, maakten een mooie afdruk van een blad enz....

Kijk hier snel naar de foto's:

26/10/2023: JK B Thema: Kriebeldiertjes

Deze week gingen we op zoek naar kriebeldiertjes. We vonden o.a. spinnetjes, kevers, een rups een mier, een vlieg, ... 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/10/2023: JK B Thema: Huisdieren

Deze week leerden we over huisdieren, want op 4 oktober was het werelddierendag!                                              Er kwamen twee honden en zelfs een slang op bezoek. We mochten de honden en de slang ook aaien. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/10/2023: JK B Thema: Lekker en gezond

Deze twee weken leerden en werkten we rond het thema "lekker en gezond". We maakten een lekkere smoothie en knutselden ook een mooie appel en deden nog veel leuke activiteiten en werkjes.

Klik hier om onze foto"s te zien.

12/10/2023: JKA- Thema kriebeldiertjes

Deze week gingen we op ontdekking naar heel wat kleine diertjes, nl. kriebeldiertjes.

Kijk hier alvast naar de foto's:

06/10/2023: JKA- Thema huisdieren 2023

Oh wat was het een fijne week..... We leerden over de huisdieren want het was op 4 oktober werelddierendag!

We kregen bezoek van een hond en ook van een echte ...............slang!!!!!

Kijk hier snel voor de foto's:

29/09/2023: JKA- Thema lekker en gezond

Hallo allemaal,

De voorbije twee weken werkten we rond het thema "lekker en gezond". We maakten een lekkere smoothie, knutselden een mooie appel en nog heel wat leuke opdrachtjes.

Kijk hier naar de foto's:

27/09/2023: JK B Strapdag

We hadden veel plezier op de strapdag. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

27/09/2023: JK B kleutersportdag 21/09

Tijdens de kleutersportdag hebben de kleuters samen met de leerlingen van het 6de leerjaar veel plezier gehad bij het uitoefenien van de verschillende opdrachten.

Klik hier om onze foto's te bekijken.

26/09/2023: JK B Thema: Terug naar school

Onze eerste weken in de klas zitten er al op. Het waren fijne weken waar we op ontdekking gingen in de klas. 

Klik hier om onze foto's te bekijken.

21/09/2023: JKA- Sportdag 21/09/2023

Vandaag hadden wij onze kleutersportdag, wat was dat leuk. Samen met meester Tom en de kinderen van het 6de leerjaar hadden wij een hele fijne voormiddag!

Kijk hier maar naar de foto's

08/09/2023: JKA- Terug naar de Annaklas

Ons eerste weekje is al voorbij, wat ging dat snel. We ontdekten al verschillende hoekjes van onze klas.

Hier kan je enkele foto's van onze eerste week terugvinden :

JKC Thema Olympische spelen

De Olympische spelen starten met de Olympische vuurvlam en zo zijn wij ook ons thema gestart met een vuurvlam uit te prikken en met onze hand te schilderen die dan het vuur vormde. We hadden een scheuropdracht gedaan waarbij ze de  gescheurde stukken op de juiste Olympische ring moesten kleven.

Tijdens het thema hebben we ons van onze sportiefste kant laten zien. We speelde met de verschillende ballen en raketten. En speelde verschillende spelletjes samen, maar ook loopopdrachten kwamen zeker aan bod. Ook tijdens de turnles werd hier nog extra aandacht aan geschonken.

Op het einde van het thema hadden ze door hun sportieve inzet allemaal een gouden medaille verdiend. Maar hoe maken ze deze nu, awel de kleuters kunnen je er alles over vertellen want we hebben deze zelf geknutseld in de klas.

KLIK hier voor de foto's 

JKC Thema Mama (Moederdag)

Moederdag dan is het tijd om de mama’s in de bloemen te zetten. We maakte een mooi cadeautje en wat hebben de kleuters hier hard aan gewerkt. Fier gingen ze dan ook met het pakje naar huis.

We mochten op hakken en schoenen wandelen van mama. Maar dit was toch iets moeilijker als we dachten. Wat genoten we ervan om elkaar te mogen schminken met make-up van mama. Maar de nagels lakken dat had de juf gedaan, dit was nog te moeilijk J

KLIK hier voor de foto’s.

JKC verkeersvoormiddag

We zijn gestart met verschillende vervoersmiddelen na te doen: de trein, fiets, wandelen, auto,… Hierna waren het verschillende stop- en tikspelletjes.

We moesten onze behendigheid testen op het parcours in de turnzaal.

En om de verkeersvoormiddag af te sluiten mochten we allemaal achter het stuur van een vrachtwagen gaan zitten. Wat waren hier glunderde kleuters te zien als ze het grote stuur mochten vast nemen.

Het was een geslaagde verkeersvoormiddag!!!

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Thema verkeer

Tijdens thema verkeer is er een politieagent in de klas gekomen om te vertellen over het beroep en hoe de kleuters hun moeten gedragen in het verkeer. We hebben veilig de straat leren oversteken en zijn met onze fiets een behendigheidsparcours gaan doen op de speelplaats. Hier moesten we slalommen tussen de kegels, over een verhoog (dikke mat) rijden, op een rechte lijn rijden,…

In het thema speelde we verschillende verkeersspelletjes en knutselde we een politiepet.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Thema Pasen

We deden telopdrachten met eieren, er was een hinkel pad van paashazen en een maïsbak waar de kleuters hun in konden uitleven. We hadden kippen geschilderd met een eiermengsel en speelde verschillende spelletjes in het thema.

We knutselde een paasmandje met de hoop dat de paashaas langs zou komen en we de mandjes konden vullen. En ja hoor we hadden geluk want de  vrijdag voor de Paasvakantie had de paashaas paaseieren verstopt in de klas en gingen we met een lekker gevuld paasmandje naar huis.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Themaloze weken februari

We zijn na de vakantie gestart zonder thema. Zo konden we de regels en afspraken van de klas terug opfrissen en kon ons nieuw vriendje Emiel de klas en de vriendjes leren kennen.

Tijdens deze twee weken speelde we verschillende spelletjes en luisterde naar verhalen die de kleuters mee hadden van thuis. Experimenteerde we met verschillende schildermaterialen en muziekinstrumenten. Deden we een schrijfdans in scheerschuim, gingen we puzzelen, speelde we met materialen van andere klassen,…

23 februari vierden we feest in de klas want we hadden een jarige: Alexander Moers en hij trakteerde met lekkere wafels.

We maakte tijdens de tweede week  op dinsdagvoormiddag een lekkere koekjestaart. We wouden er al meteen van eten maar deze moest eerst opstijven in de frigo maar in de namiddag konden we er lekker van smullen.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Thema Carnaval

Joepie Carnaval!

Elke dag waren er andere personages in de klas, want ze mochten hun verkleden. Zo waren er kinderen met gekke hoeden, pruiken , kleren, dieren, prinsessen, ridders, …

Confetti en slingers konden niet ontbreken bij dit thema en wat vonden ze dit plezierig. Soms vloog het zelfs helemaal door de klas.

We knutselde gekke clowns en deden deze eens na door gekke bekken te trekken en speelde verschillende spelletjes.

Maar het was ook een echte feestweek want we hadden verschillende jarige. Hiep hiep hoera voor Emile, Auguste,Mats en Asya

Het thema sloten we af met een carnavalstoet en na het wandelen kregen we een lekkere beloning. Mmmm pannenkoeken.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Themaloze week januari

We zijn na de vakantie gestart zonder thema. Zo konden we de regels en afspraken van de klas terug opfrissen Welkom aan ons nieuw vriendje Loulou, zo kon hij ook rustig de klas en de vriendjes leren kennen.

Tijdens deze week gingen we aan de slag met de puzzels, we speelde verschillende spelletjes, speelde we met de plasticine, bouwde we met de blokken en  konden we  experimenteren in de knipbak.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC thema Kerstmis

We zijn het thema gestart met samen de kerstboom op te zetten. Tijdens het thema mochten we de kerstboom steeds leuk versieren met kerstballen en slingers. Elke dag was er dus een andere kerstboom in onze klas te zien. We luisterde goed naar het kerstverhaal dat op verschillende keren en op andere manieren werd verteld.

We deden een waarneming van kerstlichtjes en van de dennentak. Achteraf mochten we met de dennentakken schilderen. We knutselde een kerststal, we deden een schrijfdans van een kerstboom en we speelde verschillende spelletjes in het thema.

Joepie, op 1 januari start het nieuwjaar. Wat dus wou zeggen dat wij aan de slag gingen om een mooie nieuwjaarsbrief te knutselen en heel goed moesten oefenen op het nieuwjaar versje. Zodat we dit goed kunnen opzeggen als het nieuwe jaar voor de deur staat.

Om het thema af te sluiten hadden we samen met de kleuters van juf Lize, juf Jill en juf Veronique  een kerstfeestje.

KLIK hier voor de foto's

JKC Thema Sint en zijn Pieten

We leerden over Sinterklaas en zijn Pieten. In de klas konden we ons leuk verkleden als Sint en Piet en wat vonden we dat plezierig. We oefende een leuk dansje, knutselde een mooie Sintmuts die we konden opzetten voor het bezoek van de Sint. De kleuters waren wel wat zenuwachtig voor zijn komst, want waren ze wel braaf geweest

Op dinsdag 5 december gingen we de Sint en zijn Pieten opwachten en zongen verschillende liedjes voor hun. Hierna wandelde we samen naar de parochiezaal en was het tijd voor ons geoefende dansje eindelijk te tonen en te kijken naar de dansjes van de andere klassen. Wat een gezellig Sintfeest was dat. Wat hadden we goed ons best gedaan want we hadden een lekkere mandarijn en een speculaas gekregen van de Sint en zijn Pieten.

En jullie gaan het misschien niet geloven, maar we waren heel braaf geweest. Want toen we terug in de klas kwamen waren we een beetje verbaasd. In de klas en bij ons gezette schoenen lagen er cadeaus en nic nacs. Dank je Sint en Pieten voor het leuke speelmateriaal, we vonden het heel plezierig en hebben al leuk en fijn er mee gespeeld.

KLIK hier voor de foto's. 

JKC: Thema Elmer

Tijdens de voorleesweek hebben we gewerkt rond het boek van "Elmer". Het boek gaat over een olifant die er anders uitziet en graag wil zijn zoals de andere olifanten zodat ze niet meer met hem zouden lachen. 

Tijdens deze week hebben we het het verhaal van Elmer op verschillende manieren verteld. Zo hadden we een verteltatel in de klas waar de kleuters het verhaal konden naspelen. We knutselde een Elmer, we maakte een groepswerk van een grote Elmer. Op het einde van de week hadden we een olifantenfeest. 

KLIK hier voor de foto's. 

JKC thema herfst in het bos

We trokken erop uit naar het bos en genoten van het verzamelen van herfstmaterialen. We vonden blaadjes, nootjes, kastanjes, bolsters,… Er waren ook enkele insecten die sommige kleuters hadden gezien en wouden meenemen. We hebben deze toch maar in het bos gelaten. .Met de gevonden  materialen maakte we een herfstbak in de klas. 

De blaadjes hadden we gebruikt voor verschillende knutselopdrachten : afdrukken van de blaadjes spuiten, egel beplakken met blaadjes, boom stempelen,…

Met de kastanjes, eikels, nootjes deden we verschillende telopdrachten en de vormen na leggen. Er waren kaboutertjes waarbij we het juiste aantal bij de paddenstoel moesten leggen.

Oei alle stukken van de puzzels van de herfstdieren liggen door elkaar. Wat moeten we nu doen? Maar hier hadden ze een oplossing voor, we moeten puzzelen.  Soms ging het alleen en soms maakte ze de puzzel samen. Maar ze waren steeds fier als het was gelukt.

KLIK hier voor de foto’s.

JKC thema kriebeldiertjes

We zijn het thema gestart met te kijken en te bespreken welke kriebeldiertje sommige kleuters mee naar school hadden genomen. Maar nu waren we toch wel nieuwsgierig of er kriebeldiertjes in school waren. Dus zijn we op zoektocht gegaan in school en ja hoor we hadden verschillende kriebeldiertjes gevonden. Spinnen, mieren, vuurwantsen, een rups en ook zagen de kleuters een kikker in de beek langs de school.

Spinnetje kleuren hier, spinnetje kleuren daar, wij maakte het spinnenweb in een slazwierder klaar. Wat leuke resultaten opleverde.

De regenworm was ook een kijkje komen nemen in de klas. Maar hé kijk die maakt gekke kronkels. Zo mochten de kleuters de kronkels die de regenworm maakt tekenen in verf en in scheerschuim. Ze maakte deze ook met plasticine.

In het speelde verschillende spelletjes: wie kan zich verder bewegen zoals de slak, regenworm? Kleur het vakje van de slak, rara waar is de spin? …

KLIK hier voor de foto’s.

JKC Thema huisdieren

4 oktober is het Werelddierendag. 

Joepie wij hadden een dierenweek in de klas.

Zo hadden we bezoek in de klas gekregen van 2 honden en een slang. Zo zijn we te weten gekomen dat de honden met hun neus ruiken en de slang met de tong. De kleuters lieten hun van dapperste kant zien en durfde de slang en de honden te aaien.
 

KLIK hier voor de foto’s.

 

JKC Thema lekker en gezond

Wat zit er nu allemaal aan en in een appel, peer, banaan,… ? We hebben het fruit onderzocht en verder ontdekt. Zo wisten de kleuters al dat ze een bananenschil niet mochten opeten. Maar nu weten de kleuters ook dat er in een appel en peer een klokhuis zit en in een banaan niet. Jammie want na het leren over het fruit mochten ze het natuurlijk proeven.

De kleuters zijn aan de slag gegaan en knutselde een appel, schilderde een paprika door de verf uit te wrijven, fruit naar keuze beplakken, … Wat weer leuke en mooie resultaten opleverde.

In ons thema kon iets lekker en gezond niet ontbreken. Dus gingen we aan de slag met de meegebrachte stukken fruit. Hiermee hadden we een lekkere smoothie gemaakt en mmmm wat heeft die gesmaakt.

Mmmm wat was dit een lekker en gezond thema.

KLIK hier voor de foto’s

JKC Strapdag 16/09/2023

Stappen en trappen op de strapdag. 

KLIK hier voor de foto's

JKC Thema terug naar school

Joepie weer naar school en voor sommige was het wel wat spannender want het was hun aller eerste schooldag. Met veel plezier gingen ze de vorige weken samen met de andere kleuters op ontdekking in hun nieuwe klas, de speelhoeken en leerde ze elkaar en de juf wat beter kennen.  

We leerde over wat er wel en niet in de boekentas mocht. Kunnen de kleuters nadoen wat de beer op de foto doet met zijn boekentas? Maar juf wij kunnen toch niet in onze boekentas? Ze hadden al vlug oplossingen gevonden hoe het wel ging.  We speelde samen spelletjes en maakte ook al leuke werkjes. 

Op vrijdag 8 september werd Thelma 3 jaar. Dus  vierde we feest in de klas met lekkere cakejes en appelsap.  

We zijn het schooljaar samen goed gestart, op naar de volgende thema’s.

KLIK hier voor de foto's.

JKC Kleutersportdag

Wat hebben we vandaag genoten van de kleutersportdag die meester Tom en de leerlingen van het 6de leerjaar voor ons hadden voorbereid. De kleuters hebben hun kunnen uitleven op sprinkastelen, een hindernissenparcour, met de ballen werpen en gooien, estafettespelen en om af te sluiten mochten ze ook nog dansen. 

KLIK hier voor de foto's. 

 

 

© Copyright 2024 VBS De Linde