VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

regelgeving inschrijvingen tijdens COVID-19

Nieuwsbrief AGODI

2.3.2.1. Fase geel

  • In fase geel kunnen inschrijvingen op een normale manier (d.w.z. fysiek) plaatsvinden in het basisonderwijs, mits de nodige veiligheids- en hygiëne maatregelen gerespecteerd worden.
  • In fase geel kunnen inschrijvingen van toegewezen leerlingen na een aanmeldingsprocedure op afspraak gebeuren. Ook inschrijvingen die starten voor de eerste schooldag van maart in scholen die geen leerlingen weigeren, kunnen op afspraak.
  • Het formaliseren van de inschrijving kan op afstand en elektronisch.

2.3.2.2. Fase oranje

  • In fase oranje gebeuren de inschrijvingen, in basis en secundair onderwijs, op afstand (bv. digitaal, telefonisch). Respecteer altijd de chronologie van de inschrijvingen.
  • In fase oranje kunnen de inschrijvingen van toegewezen leerlingen na een aanmeldingsprocedure op afspraak gebeuren. Ook inschrijvingen die starten voor de eerste schooldag van maart in scholen die geen leerlingen weigeren, kunnen op afspraak.
  • Scholen kunnen ouders en (kandidaat-) leerlingen op school ontvangen voor bv. een rondleiding of voor het formaliseren van de inschrijving (bv. handtekenen, welkomstgesprek…). Deze contacten zijn uitzonderlijk: als er geen leerlingen op school zijn, op individuele afspraak, met max. 3 personen, volgens de veiligheidsmaatregelen en enkel voor wie verminderde toegang heeft tot digitale alternatieven.
  • Het formaliseren van de inschrijving kan op afstand en elektronisch.

2.3.2.3. Fase rood

  • In fase rood gebeuren de inschrijvingen, in het basis en secundair onderwijs, uitsluitendop afstand (bv. digitaal, telefonisch). Dit geldt voor alle inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs, ook voor de inschrijvingen voor de hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs en de leertijd.
  • Respecteer altijd de chronologie van de inschrijvingen.
  • Ouders of kandidaat-leerlingen op school ontvangen is niet toegestaan. Formaliseer een inschrijving bij voorkeur elektronisch in deze fase. Dit kan ook op school, maar dan pas wanneer dat wel weer kan conform de veiligheidsmaatregelen in fase oranje of geel.

 

Inschrijven > regelgeving inschrijvingen tijdens COVID-19

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman