1ste leerjaar

20/05/2024: 1LS-Project Olympische spelen2024

Onder het motto 'deelnemen is belangrijker dan winnen' ontdekten we tijdens ons project de Olympische spelen. We hadden de grote eer om als opening van het project een echte Belgische goudenmedaillewinnares te mogen ontvangen: Elodie Ouedraogo. Zij bracht de Olympische vlam naar onze school. 

In de eerste graad mochten we tijdens het project al meteen sportief beginnen. We kregen een sessie voorleesyoga van Annick Beyers. Zij nam ons mee op avontuur met Felix en Oscar.

De volgende dag ontdekten we verschillende sporten op de sportdag. We hadden op voorhand mogen kiezen tussen verschillende sporten. Samen met alle eerste graden van Lubbeek lieten we ons onderdompelen in soms gekende en soms minder gekende sporten.

Binnen de eerste graad hielden we ook een competitie. Eerst oefenden we voor de verschillende onderdelen: basketbal, touwspringen, voetbal, verspringen en kogelstoten. Hierna hielden we een wedstrijd tussen het eerste en tweede leerjaar.

Als grote afsluiter is er ons sportief schoolfeest. Hopelijk is de zon ook van de partij.

Benieuwd naar ons sportief project? Neem hier, hier  en hier een kijkje.

17/04/2024: 1LS-verkeersweken2024

Tijdens de verkeersweken leren we niet alleen over de verkeersregels, maar we testen ook onze fietsvaardigheden en gaan op bezoek bij de politie van het verkeerspark. 

Neem hier een kijkje.

01/04/2024: 1LS-maart2024

In maart gingen we kijken naar uit welke materialen dingen gemaakt zijn. We bekeken ook enkele soorten verbindingen en maakten een voelboekje met verschillende materialen en texturen.

Neem hier een kijkje.

09/02/2024: 1LS-carnaval2024

Carnaval: een knotsgekke dag met een stoet en een feest. De kinderen waren weer helemaal uitgedost.

Neem hier maar een kijkje.

26/01/2024: 1LS-dierencarnaval2024

Naar aanleiding van carnaval beluisterden we het muziekstuk 'Dierencarnaval' van Saint-Saëns in een bewerking ingesproken door Guga Baul. Daaraan koppelden we een muzisch hoekenwerk. De kinderen experimenteerden met muziekinstrumenten en probeerden er dieren mee na te bootsen. In de dramahoek beeldden ze de dieren uit in een raadspelletje. De danshoek nodigde uit tot het samenstellen van een dans met op dieren geïnspireerde passen en in de beeldhoek maakten de kinderen dierenmaskers. 

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

08/01/2024: 1LS-januari-februari2024

Ook in januari en februari hebben we weer veel beleefd. Naast veel bouw- en sneeuwpret, mochten we ons leestalent al eens tonen aan de oudste kleuters.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

18/12/2023: 1LS-ecohuis:diertejs in de winter 2023

Op 18 december brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

17/12/2023: 1LS:in de klas november en december 2023

Ook deze periode gingen de bouwers van de klas weer aan de slag. Met de extra doos kapla die we van de Sint kregen, kunnen we nu met nog meer bouwen. Je vindt hier ook nog enkele foto's i.v.m. het stilstaan rond allerheiligen en Advent.

Neem hier maar een kijkje.

05/12/2023: 1LS-Sint 2023

O kom eens kijken... Daar kwam de Sint weer naar onze school. We keken er al even naar uit. We hadden een leuk dansje ingeoefend en waren klaar om het te tonen aan de Sint.

Wil je meegenieten van het feest? Neem hier een kijkje.

28/11/2023: 1LS-creanamiddag Sint2023

We gingen een namiddag muzisch aan de slag in het thema Sint. De kinderen konden 2 activiteiten kiezen: muziek maken met de boomwackers, spijkerkunst, knutselen of yoga. We hebben ons een hele namiddag creatief mogen bezig houden.

Neem hier maar een kijkje.

19/11/2023: 1LS-voorleesweek2023

Tijdens de voorleesweek kwam de boekenfee weer op bezoek. We kregen een nieuw prentenboek cadeau, lazen zelf een boek waar we mee aan de slag gingen en konden genieten van ouders en grootouders, die een mooi verhaal kwamen voorlezen. We maakten ook onze eigen leesclub op de kast.

Nieuwsgierig? Neem hier maar een kijkje.

13/11/2023: 1LS- kindermuseum 2023

Maandag 13 november brachten we een bezoek aan het Kindermuseum. We werden er ondergedompeld in verschillende werelden waar we iets leerden over onszelf en de wereld rondom ons. Wil je ook eens een kijkje nemen? Klik dan hier.

05/10/2023: 1LS-scholenveldloop 2023

Donderdag 5oktober gooiden we onze benen los voor de scholenveldloop. We deden allemaal ons uiterste best om zoveel mogelijk rondjes af te werken. De leerlingen van het eerste leerjaar hebben het heel knap gedaan!

Neem hier maar een kijkje!

20/09/2023: 1LS - Begin schooljaar 2023

Het nieuwe schooljaar is weer volop aan de gang en samen ontdekken we in het eerste leerjaar onze klas. We bouwden al een maquette van de klas en probeerden de verschillende hoeken uit. Naast leren lezen, schrijven en rekenen, hebben we gelukkig ook nog tijd om een beetje te spelen. Kijk maar eens wat een mooie bouwwerken er tot stand komen tijdens ons vrij spel.

Benieuwd naar onze klas? Klik hier.

01/06/2022: 1LS-overgangsproject2022

Twee weken lang werkten we samen met de oudste kleuters rond het thema sprookjes. We begonnen met een heuse zoektocht naar Hup, gingen met de trein naar Bokrijk, de kleuters kwamen rekenen bij de leerlingen van het eerste, de kinderen van het eerste leerjaar lazen voor, we knutselden rond het thema sprookjes, de kleuters kwamen al een half dagje lessen volgen in het eerste en als afsluiter hielden we reken- en letterestaffetten. Twee weken samen uitkijken naar volgend schooljaar! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

25/01/2022: 1LS- dieren in de winter 2022

Op 27 januari brachten we een bezoekje aan het ecohuis in Kessel-Lo. Daar mochten we eerst naar een poppenkast kijken over een eekhoorntje dat zich klaar maakt voor de winter. Daarna bekeken we eens wat verschillende dieren doen om zich klaar te maken voor de winter. We gingen ook buiten op zoek naar sporen van dieren. We vonden molshopen, veertjes, haren, knaagsporen,... Om de vogeltjes te helpen maakten we  binnen een vetbol om thuis in de tuin omhoog te hangen.

We vonden het heel leerrijk en zullen er ook in de klas verder aan werken. In ons hoekenwerk maken we nu nog een boterhamrekje voor de vogeltjes.

 

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

© Copyright 2024 VBS De Linde