VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

17/09/2021: 1LS - Strapdag

Vandaag was het de 15de strapdag, onze kinderen kwamen strappend naar school!
Ze genoten natuurlijk met volle teugen van het stappen en trappen, maar ook van het mooie weer!

Klik hier voor de foto's.

09/09/2021: 1LS : onze eerste week

Hallo iedereen

Onze eerste week in het eerste leerjaar zit erop. We leerden al heel veel en deden ook al heel veel werkjes.
Het harde werk is begonnen!
Hier kunnen jullie enkele sfeerbeelden zien.

01/06/2021: 1LS- overgangsproject 2021

Twee weken lang werkten we samen met de derde kleuterklas rond de boerderij. De kleuters kwamen een lesje volgen in onze klas, de leerlingen van het eerste lazen een boekje voor, de kleuters kregen opdrachten van het eerste leerjaar,... . We speelden ook een leuke boerderijestafette. Volgende week sluiten we nog af met een uitstap naar de kinderboerderij.

Benieuwd? Neem hier een kijkje!

07/05/2021: 1LS-sportdag

Op vrijdag 7 mei mochten we ons sporttalent tonen in de spelen van de Linde. In het thema van de Olympische spelen moesten we de gestolen spullen van een Olympische atleet terug verdienen. Door te kogelstoten, te hoogspringen, te spurten, te voetballen, touw te springen, ver te springen en afstand te lopen lukte dit ons. Benieuwd? Neem hier maar een kijkje.

25/02/2021: 1LS- bosspel sprookjes

Deze maand werken we in de klas rond sprookjes en boeken. Daarom strokken we met het eerste op donderdag naar het bos om een heus sprookjesspel te spelen. Na het oplossen van opdrachten en het in elkaar seken van een puzzel, verdiende we een echte sprookjeskampioenbadge! Benieuwd? Neem hier een kijkje.

12/02/2021: 1LS - carnavalfeest

Carnaval! Feest in onze klasbubbel! Benieuwd? Klik dan hier.

12/10/2020: 1LS-boswandelin 2020

We hadden er geen mooiere dag kunnen uitpikken! Maandag 12 oktober gingen we onder beleiding van meester Lieven een boswandeling doen. Hij leerde ons allerlei over het bos, maar we hadden ook al enkele knappe boskenners in onze groep. Zij kregen de belangrijke taak om meester Lieven zijn verrekijker te dragen en mochten het bos bekijken vanuit de verrekijker.

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

22/09/2020: 1LS-scholenveldloop2020

Net als zoveel andere dingen in 2020, verliep ook de scholenveldloop dit jaar een beetje anders. Met alle kinderen van onze lagere school en enkele leerkrachten liepen vele kilometers bij elkaar. Op een mooi domein en door elkaar te steunen werd het een mooi moment.

Kijk hier maar hoe sportief we deze dag uit de hoek kwamen.

19/05/2019: 1LS- planten en zaaien

We haalden met het eerste leerjaar onze groene vingers boven en maakten enkele plantenbakken in de fietsenstalling weer proper. We plantten en zaaiden enkele planten. Nu hopen dat ze met onze goede zorgen goed groeien!

Kijk hier maar

22/04/2019: 1LS- verkeersweek

In de maand april werken we in het eerste leerjaar rond verkeer. In maart gingen we al eens op bezoek in het verkeerspark. Daar vertelde agent Hilde ons meer over de regels in het verkeer. Nadien mochten we deze toepassen op de fiets.

Neem hier maar een kijkje.

We mochten ook onze fietsvaardigheden tonen op een fietsparcour tijdens de verkeersweek.

Kijk hier maar even.

28/03/2019: 1LS-overgang de bakker

Tijdens de week van 28 januari tot 1 februari werkten we met de derde kleuterklas rond het thema de bakker. We bakten samen brood, smulden er van tijdens ons gezamelijk ontbijt, de kleuters kwamen een reken- en taallesje volgen in het eerste leerjaar en de leerlingen van het eerste leerjaar mochten even terug naar de derde kleuterklas.Op donderdag maakten we lekkere dingen om te verkopen op de gebakverkoop vrijdag.

Benieuwd? Klik hier voor foto's.

01/03/2019: 1LS-carnaval en kronkeldiedoe

Carnaval... Daar hadden we al lang naar uitgekeken. Iedereen zag er top uit! In de namiddag mochten we naar kronkeldiedoe. Daar konden we ons uitleven op de verschillende standjes. Vooral de kronkeldiedoerups was een topper!

Hier kan je de foto's van onze leuke dag bekijken.

27/02/2019: 1LS-de liter

We leerden over de inhoud en de liter. Omdat we het zonnetje van de partij was, trokken we naar buiten om te experimenteren met de liter.

Kijk maar eens hier.

1LS- De Sint op bezoek

Hij komt, hij komt, die lieve, goed Sint!

Wat waren we blij dat we in deze tijden toch nog de Sint op bezoek kregen. Zoals de regels het voorschrijven met mondmasker en per klasbubbel. We hadden heel de week ons liedje goed geoefend en zongen het met volle overgave voor de Sint. Hier kan je ook een beetje meegeneten van onze leuke dag!

1LS- voorleesweek

Wat hebben we tijdens de voorleesweek toch weer kunnen genieten van enkele mooie verhalen! We hadden het geluk dat enkele mama's, papa's, oma's en opa's zich konden vrijmaken om in onze klas te komen voorlezen.

Bedankt!

Hier kan je ons (1A) zien genieten!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman