VBS De Linde

Vrije Kleuter -en Lagere School te Linden

1ste leerjaar

12/10/2020: 1LS-boswandelin 2020

We hadden er geen mooiere dag kunnen uitpikken! Maandag 12 oktober gingen we onder beleiding van meester Lieven een boswandeling doen. Hij leerde ons allerlei over het bos, maar we hadden ook al enkele knappe boskenners in onze groep. Zij kregen de belangrijke taak om meester Lieven zijn verrekijker te dragen en mochten het bos bekijken vanuit de verrekijker.

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

22/09/2020: 1LS-scholenveldloop2020

Net als zoveel andere dingen in 2020, verliep ook de scholenveldloop dit jaar een beetje anders. Met alle kinderen van onze lagere school en enkele leerkrachten liepen vele kilometers bij elkaar. Op een mooi domein en door elkaar te steunen werd het een mooi moment.

Kijk hier maar hoe sportief we deze dag uit de hoek kwamen.

18/09/2020: 1LS-strapdag2020

Op strapdag denken we na over hoe we ons op een duurzame manier kunnen verplaatsen. We maken er een leuk en gezellig moment op de speelplaats van. Benieuwd? Neem hier een kijkje!

07/09/2020: 1LS-hoekenwerk

We zitten al een weekje in het eerste leerjaar en we zijn allemaal al supergoed bezig! We leren nieuwe letters, oefenen het tellen, leren elkaar een beetje beter kennen en we mochten ook al kennis maken met het hoekenwerk van deze maand. Bijtjes programmeren, bingelen, osmo spelen, met lego bouwen, lettersslang spelen, patronen kleven, in de poppenhoek spelen, onze tekeningen tot leven laten komen,... keuzes genoeg om ons tijdens het hoekenwerk te verdiepen op verschillende vlakken.

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje!

26/06/2020: 1LS-water

Normaal hadden we met onze klas een bezoekje gebracht aan Hidrodoe om al doende over water te leren, maar door het hele coronagebeuren is dit spijtig genoeg niet kunnen doorgaan. Toch beleven we niet bij de pakken zitten en maakten we ons eigen watermuseum. Tijdens de WO-lessen leerden we over water en dedn we enkele proefjes. Daarna gingen we creatief aan de slag en maakten we ons eigen onderwaterwereld. Ook maakten we een zoekplaat met enkele waterdieren.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

26/01/2020: 1LS- project muziek

Deze twee weken verdiepten we ons in muziek. We genoten eerst van verschillende muziekstijlen en van de lievelingsmuziek van onze ouders. We merkten ook dat smaken heel erg kunnen verschillen en dat dit ok is. Op donderdag kwam Dani naar onze school en mochten we genieten van een mooie muzikale voorstelling over haar, Sofie en leeuw Louis. Op vrijdag maakten we kennis met de componist Charles Camille Saint-Saëns. Met zijn dierencarnaval ontdekten we dat je dieren kan nabootsen met ritme, melodie, de soorten muziekinstrumenten,... . Hiermee wilden we zelf aan de slag gaan. Eerst hadden we natuurlijk muziekinstrumenten nodig. Met het materiaal voor handen en onze creatieve breinen maakten we allemaal muziekinstrumenten. 's Middags was het ook aan ons om de muziek voor Radio De Lindo te kiezen. We swingden er op los.

Nieuwsierig? Neem hier een kijkje:

Dani's voorstelling

muziekinstrumenten

Hiermee gaan we volgende week aan de slag...(wordt vervolgd)

26/01/2020: 1LS- dieren in de winter

Al is het buiten niet zo koud, toch denken we in het eerste leerjaar ook aan de diertjes buiten. In het hoekenwerk gingen we aan de slag en maakten we boterhamrekjes om buiten omhoog te hangen. We gingen ook samen naar het ecohuis om op zoek te gaan naar sporen van dieren. We leerden meer over hoe dieren zich aanpassen aan de winter en we maakten ook en echte vetbol vol heerlijke zaden.

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje:

foto's ecohuis

foto's boterhamrekje

13/01/2020: 1LS-spelenmarkt

13 Januari mochten we ons in de voormiddag samen met de kinderen van het eerste leerjaar van De Stip gaan uitleven op de spelenmarkt. Via aan leuk doorschuifsysteem konden we op verschillende manieren bewegen. We vonden het top!

Neem hier maar een een kijkje.

06/01/2020: 1LS-De bakker

"De bakker, de bakker mengt water en meel. En ook nog wat gist, maar vooral niet teveel. Dan wordt het deeg, het wordt 10 keer zo groot. Het gaat in de oven en dan wordt het brood!"

Samen met 3KK werkten we een week rond het thema bakker. 

De kleuters kwamen een op bezoek in het eerste leerjaar en samen bakten we ook brood met een broodmachine. We gingen ook aan de slag voor onze gebakverkoop.

Dinsdag 21 januari mochten we ook eens op bezoek bij de bakker.

Benieuwd? Neem hier een kijkje.

 

06/12/2019: 1LS-sinterklaasfeest

Hij komt, hij komt, hij komt die goede Sint!

Ook dit jaar kwam de Sint weer op bezoek met zijn pieten. We waren heel blij, maar ook een beetje zenuwachtig. We hadden een dansje voor de Sint ingestudeerd en nu was de dag aangebroken om het aan de Sint te tonen. Samen lukte het en het werd een superfeest.

Benieuwd? Neem hier maar een kijkje.

02/12/2019: 1LS-M-museum

Vandaag gingen we op bezoek in het M-museum in Leuven. Gids Els liet ons kennismaken met verschillende kunstwerken: klassieke en moderne kunst, schilderijen en beelden,... Ze zette ons zelfs ook aan het werk met plasticine om gezichten te maken en materiaal om stapelkunst te creëren. 

Neem hier maar een kijkje.

28/11/2019: 1LS-STEM: de boot van Sinterklaas

Sinterklaas heeft een mooie stoomboot. Maar hoe komt het toch dat die boot hem van Spa,je naar hier kan brengen zonder te zinken. Om dit te weten te komen onderzoeken we verschillende materialen en gaan er nadien mee aan de slag om onze eigen boot te maken. Deze werd natuurlijk uitgetest op het water.

Nieuwsgierig? Neem hier maar een kijkje.

22/11/2019: 1LS- voorleesweek2019

Wat werden we toch verwend in het eerste leerjaar! Enkele ouders kwamen ons een mooi boek voorlezen. Een ideale start en afsluiting van onze dag!

Hier kan je een kijkje nemen.

19/05/2019: 1LS- planten en zaaien

We haalden met het eerste leerjaar onze groene vingers boven en maakten enkele plantenbakken in de fietsenstalling weer proper. We plantten en zaaiden enkele planten. Nu hopen dat ze met onze goede zorgen goed groeien!

Kijk hier maar

22/04/2019: 1LS- verkeersweek

In de maand april werken we in het eerste leerjaar rond verkeer. In maart gingen we al eens op bezoek in het verkeerspark. Daar vertelde agent Hilde ons meer over de regels in het verkeer. Nadien mochten we deze toepassen op de fiets.

Neem hier maar een kijkje.

We mochten ook onze fietsvaardigheden tonen op een fietsparcour tijdens de verkeersweek.

Kijk hier maar even.

28/03/2019: 1LS-overgang de bakker

Tijdens de week van 28 januari tot 1 februari werkten we met de derde kleuterklas rond het thema de bakker. We bakten samen brood, smulden er van tijdens ons gezamelijk ontbijt, de kleuters kwamen een reken- en taallesje volgen in het eerste leerjaar en de leerlingen van het eerste leerjaar mochten even terug naar de derde kleuterklas.Op donderdag maakten we lekkere dingen om te verkopen op de gebakverkoop vrijdag.

Benieuwd? Klik hier voor foto's.

01/03/2019: 1LS-carnaval en kronkeldiedoe

Carnaval... Daar hadden we al lang naar uitgekeken. Iedereen zag er top uit! In de namiddag mochten we naar kronkeldiedoe. Daar konden we ons uitleven op de verschillende standjes. Vooral de kronkeldiedoerups was een topper!

Hier kan je de foto's van onze leuke dag bekijken.

27/02/2019: 1LS-de liter

We leerden over de inhoud en de liter. Omdat we het zonnetje van de partij was, trokken we naar buiten om te experimenteren met de liter.

Kijk maar eens hier.

1LS- voorleesweek

Wat hebben we tijdens de voorleesweek toch weer kunnen genieten van enkele mooie verhalen! We hadden het geluk dat enkele mama's, papa's, oma's en opa's zich konden vrijmaken om in onze klas te komen voorlezen.

Bedankt!

Hier kan je ons (1A) zien genieten!

Contact Info

Vrije Basisschool "De Linde"
Wolvendreef 1
3210 Linden
Tel: 016 - 62 24 13
e-mail: directie@vbsdelinde.be

Zoeken op deze site

GIMME

Onze school zit ook op Gimme. Klik hieronder voor de recente Gimme berichten. Copyright VBS Linden © 2016. All Rights Reserved.
Website hosting door Pieter Cooreman